КПК

Показати повну версію : Гроші в сім"ї.

L.D.
15.09.2008, 14:02
хто заробляє у вашій сім"ї?
зі свого досвіду можу сказати, легше коли двоє заробляють. а от керувати грошима повинна жінка!!!!!!!!!!!!!!!!!! хоча, в деяких сім"ях хоче чоловік, дозвольте йому, але коли він побачить, що нічого в нього не виходе віддасть цей обов"язок вам. тому дівчата, коли ваш коханий хоче спробувати себе в ролі бухгалтера не зупиняйте його, це незабутнє видовище. приємно дивитись коли ваш мужчина впевнено себе почуває. ))))))))))))))

LeeVan
15.09.2008, 14:58
конечно, зарабатывать деньги должны оба!мой любимый все деньги отдаёт мне, это не обговаривалось, он сам так решил.может, для кого-то дико выглядит, что в магазине рассплачиваюсь я, но весь бюджет нашей семьи находится в моих руках.а покупки, которые собираемся сделать, всегда заранее обсуждаем.и это нормально!

L.D.
16.09.2008, 10:09
так цеж класно. а людям скільки не пояснюй вони всерівно придумають, надумають своє. тому насолоджуйся))))))))))))

LeeVan
04.11.2008, 22:46
вот я так и делаю)и , думаю, что тебе не стоит на этом зацикливаться и кому-то что-то объяснять! живи так, как считаешь нужным и правильным,без оглядки на чьё-то мнение

kazhanchik
05.11.2008, 11:50
вот я так и делаю)и , думаю, что тебе не стоит на этом зацикливаться и кому-то что-то объяснять! живи так, как считаешь нужным и правильным,без оглядки на чьё-то мнение

а якщо на таку мою фразу, кохана людина відповідає... "якщо кожен сам по собі, навіщо ми тоді разом?" і він правий, і я маю право на свободу... що робити?

Іруська
14.11.2008, 11:38
Гроші для нашої сім’ї звичайно ж заробляє чоловік, бо те що заробляю я...вистарчає тільки лише на мої "захцянки".

LeeVan
03.12.2008, 00:57
а якщо на таку мою фразу, кохана людина відповідає... "якщо кожен сам по собі, навіщо ми тоді разом?" і він правий, і я маю право на свободу... що робити?

правильно, все вопросы (и про бюджет в том числе) вы должны решать сообща , но не оглядываясь на мнение других , "извне", которые не имеют к вашим отношениям никакого дела..вы сами решаете и планируете, а если кто - то с вами (двоими) не согласен, это его проблемы , а не ваши..свои проблемы вы и без помощи посторонних в состоянии решить.:жартую:

KSJUWA
13.12.2008, 16:25
всі гроші, що заробляю я, забирає чоловік до 'спільної кишені'! і видає мені тільки 'саме необхідне', ну там на проїзд і на обід... мене такий порядок речей не влаштовує, адже жінкам завжди щось буває треба.... він це інтерпритує тим, що скільки мені грошей не давай - всеодно всі потрачу!!!! ну, звичайно, сімейні покупки ми робимо разом. але в мене немає особистого бюджету. і якщо мені щось треба - приходиться в нього ніби просити. порадьте щось .... ?

Консультант
13.12.2008, 18:51
у однієї моєї подруги, чоловік взагалі не бере зароблених нею грошей. каже, що поповнення сімейного бюджету це чоловіча справа.
у іншої подруги сімейний бюджет поповнюється спільно. коли отримують зарплату, спочатку відкладають на затрати (квартира, їжа, одяг, кредити), потім міркують чи є ще якісь необхідні затрати. все що у кожного залишилось - це його особисті кишенькові гроші.
у нас, наприклад, як такого спільного бюджету нема. усі великі покупки чи затрати обговорюються і коли рішення прийнято сума ділиться навпіл (якщо є можливість, так як заробляю я менше чоловіка). грошима на продукти ми не складаємось, їх в основному купляє чоловік. нащастя він розуміє, що я повинна бути незалежною в цьому плані.
тобі, ксюш, можу тільки порадити поговорити з чоловіком. або спробуй підрахувати скільки грошей тобі потрібно на себе в місяць (+ невеличкий запас про всяк випадок), та домовся з чоловіком, що він виділятиме тобі необхідну суму.

LeeVan
17.12.2008, 21:07
ксюша, но это неправильно!у женщины должны быть свои "карманные" деньги на мелочи для себя, либо на какой-нибудь экстренный случай..нам всегда хочется побаловать себя, но когда нет такой возможности, потому что все покупки находятся под жёстким контролем мужа - это почти катастрофа..ведь не буду я себе отказывать в помаде или блеске для губ, хотя у меня это имеется, но вот увидела очень красивый цвет, подходящий идеально, а я не могу доставить себе это удовольствие..мы женщины, и должны ими оставаться.конечно, я не отдам последние деньги за флакон духов , но если я зарабатываю достаточно, то почему я не могу себе позволить эту покупку?(кстати, по поводу парфюмерии - есть выгодное предложение по бизнесу, связанному с парфюмерией,если кого интересует - пишите в личку)..и с мужем нужно поговорить на эту тему, если не поможет, то просто сама выделяй себе необходимую сумму , прежде, чем отдавать деньги мужу

KSJUWA
18.12.2008, 20:26
точно!!!! в наш час треба жити для себе і любити себе. без жіночих хитрощів не обійтись :втіха: а чоловіки, вони дуже егоїстичні. і на свої потреби їм грошей не шкода :недобра:

ПаськО
16.01.2009, 09:43
а мій не такий..... тому для мене останньої гривні не шкода....

Meri
16.01.2009, 11:23
та оно не жалко! просто относятся к тебе как к ребенку. мол не умеешь ты пока с деньгами обращаться. тратишь на то что не нужно, а что ужно я сам решу...

Natalyuska
14.05.2009, 17:07
практично всі чоловіки говорять, що жінки витрачають гроші на всілякі дурниці, проте при цьому вони забувають дивитись на себе (просто у нас різні пріорітети, нам необхідна хороша косметика, парфуми, всілякі дрібнички приносять нам радість :хочу:, а чоловіки ..., вони купують всяку незрозумілу нам "фігню" для авто, їх цікавлять комп'ютерні ігри ... їх навіть не можна самих послати в магазин за продуктами, бо вони ніколи не дивляться на ціни, головне, щоб такий продукт був у рекламі :почервоніла:

Natalyuska
14.05.2009, 17:55
на разі мій чоловік заробляє копійки в порівнянні зі мною, я є основним годувальником сім'ї. я розумію, що його не можна допікати грошима, але мрію, щоби в майбутньому мої доходи були всього лише кишеньковими грошима і він став годувальником нашої сім'ї, при цьому дуже хочу, щоб мій заробіток тільки ріс:посмішка:

Мариша
08.01.2010, 16:46
В нашей семье добытчик - муж, и деньгами распоряжается он. Если мне нужны деньги, просто говорю, чтоб оставил мне столько-то денег и всё. Да, бывает, тратит на что-то ненужное(это с моей точки зрения), но и я могу. Это ж скукотища-то какая - жить(и деньги тратить) строго по плану))))) Пробовали как-то чтоб деньги были у меня, мне не понравилось, мне не комфортно как-то, что всё у меня, что я расплачиваюсь и мужу утром выдаю то, что он же заработал)))))

Kiris
09.06.2010, 11:40
в мене було так, що я розпоряджалася, і коли в мене цієї можливості позбавляли. Можу сказати, що гроші в руках дають певну свободу, а також можливість зробити покупки і для себе, і для дому :тішусь:

Landy
11.06.2010, 16:55
в мене заробляю як я, так і чоловік. бюджет спільний. якщо мені щось треба, беру гроші, ні в кого не питаю. він так само. але звичайно великі покупки обговорюємо)

karino4ka
23.08.2010, 22:31
звичайно, рiзнi сiм'i у кожного))) думаю, не можна точно говорити, як воно насправдi повинно бути)) :кумедна:
в мене вдома було так: всi грошi були у батька, але не тому, що вiн вмiв розпоряджатися ними, а просто характер такий у людини: не давав нiкому((
а зараз з коханим дiлимо все порiвну)) грошi спiльнi ):тішусь:
i коханому можна довiряти це, i я можу спланувати самостiйно потрiбний бюджет)
просто часто чую про те, що жiнка повинна грощi рахувати) навiть не знаю, це не для кожноi пари)))

Петакки
25.11.2010, 00:42
У нас в семье так заведено: часть заработанных денег мы кладем в общую копилку на общие траты, а часть оставляем себе. Ведь если вести полностью общий бюджет, то как же делать своей второй половинке неожиданные сюрпризы? Никак...

Mashka
26.11.2010, 12:43
Зараз гроші заробляє чоловік, бо я знаходжусь в декретній відпусці. А рініше ми обидва заробляли.

kazhanchik
26.11.2010, 21:58
У нас в семье так заведено: часть заработанных денег мы кладем в общую копилку на общие траты, а часть оставляем себе. Ведь если вести полностью общий бюджет, то как же делать своей второй половинке неожиданные сюрпризы? Никак...

Мені здається - це найоптимальніший варіант!

Olyaaa
07.12.2010, 17:42
На роботу хожу я, а заробляє чоловік :кумедна:

kazhanchik
07.12.2010, 18:34
Ого!!! ....Це як?))

Kristiano4ka
14.02.2011, 16:24
На роботу хожу я, а заробляє чоловік :кумедна:

Да, это чень интересно знать?!
У меня сейчас в семье главным добычиком является муж, так как нахожусь в декретном отпуске.. Но, уже скоро буду выходить тоже на работу..:заклопотана:

Karharodon
31.03.2011, 11:07
У нас заробляє татко, я з малюками вдома.

Полісянка
07.06.2011, 18:25
Поняття "сімейний бюджет" у моїй родині дуже розмите. Коли жила в гуртожитку з подругою було набагато простіше - господарські витрати - напополом, все інше - то своє, особисте. Вистачало на харчі, книги, косметику, театр. Звикла бути самостійною і нівкого нічого не просити. Зараз же з чоловіком все складно бо з двох Я ніяк не вдається зліпити МИ. Заробляємо приблизно однаково, але я отримую зарплату раз на місяць, а він щоденно відсотки від продажу. Пів зарплати відкладаємо на купівлю машини, все інше - на життя. Щодо спільної каси, чоловік відмовився від цього категорично, мовляв у кожного павинні бути особисті кошти. З одного боку це вірно, сама не люблю щоб мене змушували звітувати за кожну копійку, а з іншого... він витрачається лише на комунпослуги та інтернет, а я на все інше - їжа, і все що треба по господарству. А це виходить разів у 2-3 білше. Він не звітує скільки заробляє, говорить, якщо тобі гроші треба скажеш, я дам. А я "птиця горда" і не люблю просити. А зараз ще й завагітніла, тож окрім цього додалися витрати на лікарів. Таким чином я лишаюся без особистих коштів. Неуявляю що буде коли піду у декретну відпустку...
Щодо витрат чоловіка - то у нього це або чергова рушниця, чи тур.спорядження - тобто речі не для сімї однозначно. А нещодавно він захопився хомяками і купив їх (9!!!) штук. Купує їм корм, замість того щоби купувати вагітній дружині вітаміни. Або ж подарував мені на свято дорогі сережки. Дякувала і думала: "ну навіщо вони мені? краще б купили нові штори у вітальню". Одним словом іде нераціональний розопділ коштів, з відмовою обговорювати доцільність покупок.
Це все доводить до сказу.

Порадьте, як розрулити цю ситуацію, щоби не образити чоловіка?

VikaStankovskaya
21.06.2011, 17:34
У нас деньги зарабатывают оба, но бюджет общий. Не в том смысле что пришел и положил свои деньги на полочку, а в том что кто то ответственный за еду, кто то за жилье... Что бы не было ощущения что кто то кого то обделяет...

Slastena
24.07.2011, 20:16
зарабатываем оба, но у нас постоянные проблемы с планированием :( ничего не получается. я зарабатываю и откладываю, а муж зарабатывает, платит за квартиру и покупает еду. а вот сколько он зарабатывает, для меня остается загадкой :засмучена:

kazhanchik
24.07.2011, 20:21
Пусть для него остается загадкой сколько зарабатываешь ты:жартую:

Горыныч
05.08.2011, 03:09
А у нас бюджет жены... То есть зарабатываю я, а тратит она. Я еще ее и на работу не пускаю. Да она и не стремится. С ребятенком - лучше.

irens
18.10.2011, 18:21
Працюємо обидва. А грошей все не вистачає.

warda
01.11.2011, 23:18
Ми всі витрати обговорюємо з чоловіком. І плануємо бюджет разом.

Ксюшик
28.01.2012, 17:40
У нас в даний час заробляє чоловік. Але щоб собі дозволити більше і не тягти з дому, я займаюсь своєю групою в інтернеті, яка дає змогу мені підзаробити пару копійок. Робота восновному , коли мої вже ляжуть спати, але зате я можу дозволити собі лишню пару кофтинок, чи ще чогось цікавого.

Бобриха
30.01.2012, 17:03
Головне якщо є можливість не сидіть дома!